Minder efficiƫnt werken kan komen doordat je jezelf verkeerde gewoontes hebt aangeleerd. Deze tips helpen!

Blijvend resultaat? time to change!

Met minder moeite, meer resultaat bereiken?

> een training zoeken

Bedankt!

Voor jouw reactie. We gaan ons best doen om zo snel mogelijk te reageren. Via de nieuwsbrief - onderaan deze pagina- delen we handige tips en hierin stellen we onze nieuwe trainingen en ontwikkelingen aan je voor.

1. Doelen stellen

Het is belangrijk om te weten wat je wilt. Je moet beginnen met het stellen van scherpe doelen. Om dit te doen heb je twee soorten doelen, namelijk voor het bedrijf en persoonlijk.

- Doelen voor het bedrijf: Wat wil je bereiken met je bedrijf op de korte en lange termijn? Als het goed is heb je de doelstellingen al op papier staan dus is dit gemakkelijk.
Tip: Stel uw doelen op volgens de SMART-methode: Specifiek, Meetbaar, Bereikbaar, Realistisch en Tijdgebonden.

- Persoonlijke doelen: Wat moet je doen om de doelen voor jouw bedrijf te behalen? Wat wilt je binnen een week gedaan hebben? Wees realistisch met uw doelen, kijk naar wat je kan en zeg bijvoorbeeld dat je per dag twee doelen voor jezelf wilt bereiken.

2. plannen en prioriteiten stellen

Het is handig om een goed overzicht te hebben van alle dingen die er moeten gebeuren. Niet alleen de afspraken die je in je agenda zet, maar ook de werkzaamheden in je (Outlook) agenda. In Outlook kan je ook een takenlijst bijhouden. Wanneer je dit doet kan je alles goed bijhouden en wegstrepen. Dit helpt je ook bij het leegmaken van je hoofd.

Je kan er voor kiezen om een dag- of weekplanning te maken. Gebruik de planning die het beste bij jou past en het meest relevant is voor jouw werkzaamheden. Wanneer de planning is gemaakt moet je jezelf dwingen om je hieraan te houden. Om het plannen makkelijker te maken kan je de ABC-Analyse gebruiken. Hierbij geef je zeer belangrijke werkzaamheden een A, belangrijk en betekenisvolle zaken een B en minder belangrijk een C. Plan de A-taken in op het moment dat je zelf de volle aandacht en concentratie kan opbrengen. Wanneer je een ochtendmens bent zal dit in de eerste helft van de dag zijn.

Tips voor het indelen van je werkzaamheden:

- Plan een vast moment op de dag in om te mailen en telefoneren. Wanneer je dit de hele dag door doet kost het veel tijd. Ook ben je dan sneller uit je concentratie en afgeleid van je werk.
- Hou in de planning rekening met 60% van de tijd voor basistaken. Dit zijn telefoontjes, besprekingen, reguliere taken en terugkerende werkzaamheden.
- Plan ook altijd 20% van de tijd in voor onvoorziene taken.
- Stel je planning bij wanneer je langer of korter bezig bent met een taak.
- Zet de tijd die je nodig hebt om je voor te bereiden op bijvoorbeeld een vergadering ook in de planning.
- Bekijk van te voren welke taken je uit handen kan geven. Doe dit wanneer het niet noodzakelijk is de taak zelf uit te voeren.

BLOG

Wij voegen graag waarde toe aan jouw werkdag door je te inspireren met onze blogs.

TO BE OR NOT TO BE... 

22 april 2019

that is the question. Shakespeare had het eeuwen geleden al gezien. En er een prachtige quote van gemaakt, die we allemaal kennen. Maar eerlijk gezegd niet helemaal begrijpen. Ik in ieder geval niet...

Meer lezen

KERST STRESS

11 december 2018

Het is een heerlijke tijd van het jaar en we kijken er met z’n allen enorm naar uit. Of…dat zou het in ieder geval moeten zijn. Vrede, liefde, hoop, verwachting, Kerst, Nieuwjaar een paar heerlijke feestdagen samen...

Meer lezen

Planning model

De inhoud: Wat moet er gedaan worden?
De persoon: Wie moet het doen?
De termijn: Wanneer moet het af zijn?
De details: Op welke manier moet hij/zij het doen?
De motivering: Waarom moet hij/zij het doen?

In het begin gaat er veel tijd zitten in het uitleggen van zaken, controleren en bij te sturen. Wanneer je zaken gaat uitbesteden kost dat ook geld, maar misschien minder dan dat je het zelf zou doen. Denk er daarom goed over na hoeveel tijd en geld het kost en wat het oplevert.

4. Archiveren

5. Evalueren

Timemanagement houdt automatisch een soort zelfcontrole in: door het plannen en documenteren van activiteiten, krijg je een beter inzicht in je sterke en zwakke punten. Wanneer je in je planning ziet dat je aankomende tijd zit volgepland, dan neem je geen nieuwe klussen aan.

Controleer regelmatig of je doelen worden gehaald en of je taken zijn gedaan. Op je lijstjes en planningen kan je achteraf gemakkelijk zien of je doelen zijn behaald. Ook moeten je doelen af en toe worden bijgesteld.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 
En ontvang meteen gratis jouw stappenplan"Drie gouden tips voor meer effectiviteit".

Versturen

Meld je aan bij onze regelmatige TIPS voor een super efficiente werkdag!

* Verplichte velden