Persoonlijk  
coaching traject

inleiding

Kandidaten voor het Persoonlijk Coaching Traject (PCT) zijn mensen, zowel managers als medewerkers, die de werkdruk niet meer aankunnen, vastgelopen zijn of dreigen vast te lopen in hun werk .

Programma

• Bewustworden en leren • Praktische aanpak • Werkvormen en materiaal

Resultaten

  • Prettiger werken
  • Het werk weer aankunnen
  • Meer werk gedaan krijgen met minder moeite

Persoonlijk Coaching Traject (PCT)
De meeste mensen zijn uitstekend opgeleid voor de functie die zij uitoefenen, maar er zijn weinig mensen die hebben geleerd hoe ze efficiënt en effectief kunnen werken.

Hoge werkdruk, vaak het gevoel van tijd tekort te hebben, niet toe komen aan archiveren, overvolle e-mail inbox, stapels op het bureau, zoeken en niet kunnen vinden, van vergadering naar vergadering lopen en dan aan het eind van de dag het gevoel van: ik ben ontzettend druk bezig geweest, maar wat heb ik feitelijk gedaan?

Kandidaten voor het Persoonlijk Coaching Traject zijn mensen (zowel managers als medewerkers) die de werkdruk niet meer aankunnen, vastgelopen zijn of dreigen vast te lopen in de hoeveelheid werk.

Wat is het PCT en wat levert het op?
PCT is individuele coaching gericht op het opheffen van de factoren die geleid hebben tot het 'vastlopen'.
Tijdens het intakegesprek is de eerste actie van de coach om vooral de coachee aan het woord te laten en goed te luisteren. Het doel van de intake is om een zo goed mogelijk beeld op te bouwen van 'wat er aan de hand is'. Feiten, emoties, (gevolgen van) gedrag en verwachtingen zullen door elkaar lopen. De professie van de coach is om te (onder)scheiden en de puzzelstukken in beeld te krijgen.

Vanuit het ontstane beeld doet de coach een voorstel voor verdere aanpak. Die aanpak is praktisch gericht, soms ook respectvol confronterend, altijd met oog voor het te bereiken doel.

De coachee is na afloop van het PCT beter in staat te reageren op situaties, prioriteiten te stellen, 'nee' of 'ja, tenzij' te zeggen als het nodig is en heeft grip op de werkvoorraad.

Door het PCT wordt de coachee geholpen om te ontdekken wat de factoren zijn die tot 'vastlopen' hebben geleid en hoe die in de toekomst kunnen worden voorkomen. Kortom, er wordt gewerkt aan versterking van het zelfmanagement en het voorkomen van 'oude valkuilen'.

Hoe verder?

Herken je de voorbeelden en denk je dat persoonlijke coaching kan helpen?  Aarzel niet en plan een kennismakingsgesprek.

Efficiency Partners hanteert de Gedragscode Coaching. Het doel van de Gedragscode Coaching is om het belang van de coachee te beschermen, de 'professionaliteit' van de coach onder woorden te brengen en als leidraad te laten dienen voor het professioneel functioneren.

Plannen van een kennismakingsgesprek

Versturen

Anderen bekeken ook

Taak- en Tijdmanagement met DISC

In deze workshop van een dag krijg je praktische tips en handvatten om met een frisse blik naar de organisatie van je werk te kijken.

>

Effectieve Communicatie

Door de training volledig af te stemmen op jouw wensen, ben je er zeker van dat deze naadloos aansluit op jouw dagelijkse praktijk.

>

Effectief Samenwerken voor Manager en Secretaresse 

Hoe kunnen een manager en een secretaresse zo  effectief en zo plezierig mogelijk samenwerken? We adviseren je graag.

>
training samenwerking ict teams

Masterclass Effectief Samenwerken voor Teams

Welke vaardigheden zijn van belang om een team beter en plezieriger te kunnen laten functioneren?

>

Meld je aan bij onze regelmatige TIPS voor een super efficiente werkdag!

* Verplichte velden