JUST DO IT.

Deze slogan is zeer succesvol gebleken. Je kent ‘m vast wel van het grote bedrijf Nike. Topsporters die met hun bijna onmenselijk prestaties roepen ‘Just do It’. Hiermee representeren ze waar Nike voor staat. Eigenlijk is dit een superslim marketingconcept. Het spreekt vele miljoenen mensen aan want het draait om dat ene waar we allemaal naar verlangen: Succes! Knappe bekende atletische sporters die supersterren zijn in wat ze kunnen doen met een bal of in hun expertise. De slogan ‘Just do It’ heeft alles te maken dat je niet blijft dromen of een vaag idee hebt opgeschreven aan de achterkant van een bierviltje. Het begint bij het nemen van acties. Een beweging. Een golf. Iets wat in gang gezet wordt voor korte of lange termijn.

Het vernuftige concept

Door succesvolle mensen te promoten, heeft Nike zich met succes vereenzelvigd. En dat succes is gebleken in hun verkoopresultaten. Maar we weten allemaal dat succes niet zomaar komt aanwaaien. Topsporters behalen dit onder grote druk en met enorme toewijding. Iedere topsporter kent een weg van hard trainen, toewijding en offers. Zo behalen ze hun droom; kampioen worden. Be the best of the best. The champ. Eeuwige roem & glorie.

Gelukkig kan het ook wat minder heftig. Je hoeft ook niet meteen voor goud te gaan. Maar we kunnen hier wel iets van leren. Want als wij onze ideeën, plannen, visie, wensen en verlangens leren ombuigen naar een concreet plan en dit plan uitzetten in gerichte acties, dan kunnen wij ook zeggen ‘we just did it’.

Zo'n 'Just do it' moment

Zo’n ‘just do it’ moment kennen we allemaal wel met Nieuwjaar. De goede voornemens. Helaas sneuvelen deze weer binnen een dag of week of een maand, al naar gelang onze mate van discipline, focus én drukte. Je wil wel graag beter. Verandering. Nieuw jaar, nieuwe poging. Deze keer wel.

Groot dromen is leuk. Maar als je nooit de eerste stap neemt, dan blijft het bij dromen. Dus begin. Met een klein eerste stapje. Een eerste jump naar jouw uiteindelijk doel. Breng in kaart wat je wilt en ga je hier op focussen. Kijk welke acties hieraan bijdragen en elimineer tijdverspillers. Je kunt niet alles. Verdeeldheid in jouw focus maakt dat je nergens komt. Kies. Dit gaat je helpen in het nemen van de eerste concrete stappen.

Vaak weet je niet waar je moet beginnen. Je dag is al zo vol of je week is al ruim van tevoren gepland. Het eerste stapje komt dan nog wel eens…..binnenkort…als je er tijd voor hebt….

Een topsporter maakt keuzes, lijnt alles op naar dat moment waar de training loont, succes behaalt. Waar de opoffering wordt gerechtvaardigd. Waar het goede gevoel begint. ‘Just do it’ kent geen uitstelgedrag. Het zet de eerste stap richting het doel, de droom of de visie.

De volledige slogan is nog wat uitgebreider: Just do it, make a choise and run for it!

Keuzes maken.

Keuzes maken is niet moeilijk. We maken iedere dag tientallen keuzes. Het gaat om de keuzes die jij zelf maakt in lijn met jouw plan, jouw droom, jouw doel. Keuzes die anderen niet voor je kunnen maken. 

 Just Do it!

trainingen

YOUR EFFECTIVENESS - OUR CARE

Wij bieden training en coaching aan voor groepen en individuen. Ga jij ook voor minder stress, minder ziekteverzuim en meer effectiviteit? Wij begeleiden je medewerkers als groep en/of juist individueel om het beste uit zichzelf en het team te halen.

BEKIJK ONZE WERKWIJZE

COaching

SHAPE YOUR FUTURE, LEARN TO BE EFFECTIVE 

Ben jij klaar met altijd achter de feiten aan lopen? Ben je moe of opgebrand en wil je de controle in je leven of je werk terug? Wij helpen je om jouw kracht te ontdekken en om het beste uit jezelf te halen. Zo haal je individueel het beste uit jezelf en kun jij je talenten en competenties zo effectief mogelijk inzetten.

Meer OVER COACHING

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 
En ontvang meteen gratis jouw stappenplan"Drie gouden tips voor meer effectiviteit".

Versturen