Kennismaken met DISC 

Leer "slimme" inzichten te krijgen over jezelf en anderen.   

HET ABC VAN DE PERSOONLIJKHEID
In een korte krachtige leuke en onderhoudende masterclass gaan we samen ontdekken de reis naar je eigen innerlijk!

Jouw persoonlijkhied is het meest waardevolle bezit. De sleutel tot toekomstig succes ligt in het beter begrijpen van jezelf! 

De "kracht" die je gaat begrijpen om naar jezelf en daarmee naar anderen te kijken geeft je betere handvatten om in harmonie te leven met de mensen in je leven om je heen.

In deze masterclass gaan we naast de theorie, mooie voorbeelden ook een tool gebruiken waarin we een introductie geven in de dimensies van het mensenlijke gedrag. Deze tool geeft een uitgebreide inzicht weer in de wereld van persolog het persoonlijkheidsprofiel, zie ook het DISC Model. 

Bereik het beste op je werk en prive!

INHOUD training: Kennismaking met DISC

PRAKTISCHE AANPAK

Naast theorie over DISC en persoonlijkheidsprofielen gaan we ook de vragenlijst doornemen en zo je DISC profiel inzichtelijk maken.  

ONDERWERPEN (selectie)
De volgende onderwerpen komen hierin aan bod:
- Wat is DISC en waarom DISC
- DISC persoonlijkheidsmodel.
- Disc analyse.
- Jezelf begrijpen.
- Je favoriete gedragsstijl. 
- Diversity (We zijn allemaal anders).
- Elkaar begrijpen.
- DISC in actie.

MATERIALEN

We maken gebruik van de tool: persolog persoonlijkheidsprofiel, een prachtig en zeer uitgebreid naslagwerk. Dit krijg je als cursist en blijf ook na de training je eigendom.  

RESULTATEN
Na deze kennismaking heb ik het volgende geleerd:
- Inzicht in je eigen persoonlijkheidsprofiel.
- Gebruik maken van je sterke kanten!
- Kunnen omarmen van de verschillen.
- Inzicht in het persoonlijkheidsprofiel van anderen.  
- Hoe communiceer ik effectief en ga ik effectief om met de verwachtingen van anderen?

Na de training kun je al het verschil merken in omgang en hoe je iets kunt bereiken met anderen. 

LIEVER EEN TRAINING OP MAAT?
Ook dat is mogelijk! We stemmen samen af welke onderdelen en behoefte de training zou moeten afdekken. Altijd leuk om te doen en brengen we hiervoor een voorstel uit.

DISC geeft je inzicht IN:

"jezelf" maar ook in "anderen"

  • Mensen met een dominante gedragsstijl (D) zijn gemotiveerd om problemen op te lossen en snel tot resultaat te komen.
  • Mensen van wie de gedragsstijl gekenmerkt wordt door invloed (I) zijn gemotiveerd om anderen te overtuigen. Zij zijn open en doorgaans optimistisch in hoe zij hun gedachten en gevoelens uitdrukken.
  • Mensen met een stabiele gedragsstijl (S) zijn gemotiveerd om een voorspelbare omgeving te creëren. Zij zijn geduldig en kunnen goed luisteren.
  • Mensen met een consciëntieuze gedragsstijl (C) zijn gemotiveerd om hoge normen na te streven. Aangezien deze mensen fouten willen voorkomen hechten zij veel waarde aan details en nauwkeurigheid

Wat is nu mijn eigen gedragsprofiel?
Iedereen heeft van iedere gedragsstijl (DISC) een raakvlak. Alleen zullen er 1 a 2 gedragsstijlen veel nadrukkelijker uitspringen. Al een beetje benieuwd wat jouw gedragstijl (DISC) precies zou zijn?

VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

Iedereen die werkt, gaat werken straks (bv studenten), verandering van baan/werkgever of functie verandering. Maar ook voor mensen die juist veel met verschillende mensen in hun werk te maken hebben. Voor iedereen die wil leren om meer effectiever te zijn.

PRAKTISCH

Training kennismaking met DISC is met zorg samengesteld en wordt gegeven in een dagdeel. Dit kan in overleg ochtend, middag of zelfs 's avonds zijn. 
- Training zal 3,5 uur in beslag nemen.  
- Deel 1 DISC, jezelf begrijpen.
- Deel 2 DISC, anderen begrijpen.
- Voor deelnemers aan de training die na afloop nog meer persoonlijke begeleiding of hulp nodig hebben, bieden wij een Coaching traject aan.
Meer informatie over onze coaching, vind je hier.

Kosten per deelnemer op locatie
Iedere deelnemer krijgt het boekje Persolog persoonlijkheidsprofiel. Wij berekenen minimaal 12 deelnemers. Informeer naar de aantrekkelijke korting bij deelname van meerdere collega's. Maximale groepsgrootte is 24 personen.


We leven in een wereld waar de waarin de persoonlijkheid en de ontwikkeling van individuele vaardigheden en competenties steeds belangrijker worden!

INTERESSE?

Vul bijgaand formulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met je op.

PERSOLOG ® PERSOONLIJKHEIDSPROFIEL (DISC) 

Al onze traningen zijn gebaseerd op de Persolog persoonlijkheidsprofielen (DISC). Deze profielen helpen mensen zichzelf en anderen beter te begrijpen, gemakkelijker de juiste werkplek te vinden, hun sociale competenties te trainen en hun effectiviteit te vergroten.
Hiermee werken wij altijd heel persoonlijk en helemaal op maat.

MEER OVER DE PERSOLOG PROFIELEN           

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 
En ontvang meteen gratis jouw stappenplan "Drie gouden tips voor meer effectiviteit".

Versturen