DISC-in-1 DAG
heel persoonlijk heel gericht

aandacht voor jouw eigen persoonlijkheid

We leren ons hele leven, bouwen kennis op starten met werken en doen zo ervaring op. Veel mensen zijn vakbekwaam geworden door de tijd. Inhoudelijk weten ze waar ze over praten, of dit nu voor jezelf of voor anderen werken is. Echter zie je dat mensen weinig over zichtzelf hebben geleerd, snappen vaak niet waarom ze zo reageren in bepaalde situaties, waarom we opzien tegen dat ene gesprek en het liever uitstellen. Of waarom ze moeite hebben met die bepaalde collega's. Onbewust van eigen zwaktes maar ook sterktes. Als je wilt groeien heb je niet altijd meer kennis nodig maar inzicht in jezelf en de omgeving waar je werkzaam bent. 

Wij van EP zien een sterke behoefte bij bedrijven ontstaan dat mensen, juist ook in deze tijd, meer behoefte hebben aan trainingen die hen verder gaat helpen. We hebben al onze kennis en ervaring in een dagprogramma omgezet zodat we samen uitvoering kunnen stilstaan bij jouw persoonlijkheid. Je bent vaak onbewurt onbekwaam en helpen door de training je naar bewust naar bekwaamd te groeien. We werken volledig vanuit en samen met het (DISC) persoonlijkheidsprofiel.  

Door middel van het Persolog Persoonlijkheidsprofiel (DISC) krijg je meer inzicht in jouw competenties en uitdagingen. Je leert jezelf beter kennen en maakt aan de hand van de coaching de nodige stappen om echt te groeien en te ontwikkelen.

Wat ons betreft een onmisbare sleutel in je werk carrière en gaat je verder helpen naar succes. 

INHOUD TRAINING: DISC-in-1 DAG

TRAINING IS VOLLEDIG OP BASIS VAN DE PERSOLOG PERSOONLIJKHEIDS PROFIELEN

De trainingen waarin Persolog DISC profielen worden gebruikt, worden gegeven door gecertificeerde trainers. De training is bedoeld voor mensen die hun persoonlijke en sociale competenties willen verbeteren. De profielen laten een dynamiek zien van jouw gedrag en onderliggende overtuigingen met veel mogelijkheden voor de eigen ontwikkeling en onder andere verbetering van de communicatie.

DE INHOUD VAN DE DAG.
1. Fundamenten en achtergronden van gedrag. 
2. Het genereren van jouw eigen persoonlijkheidsprofiel met de vragenlijsten van Persolog.
3. Beschrijven en begrijpen van jouw eigen gedragsstijl in een bepaalde omgeving.
4. Respecteren van de gedragsstijlen van anderen.
5. Effectief leren omgaan met anderen stijlen.
6. Jouw persoonlijke sterktes, irritaties en valkuilen 
7. Wat motiveerd jou?
8. Vormen van communicatie om elkaar te begrijpen. 

LIEVER EEN TRAINING OP MAAT?
Ook dat is mogelijk! We stemmen samen af welke onderdelen en behoefte de training zou moeten afdekken. Altijd leuk om te doen een voorstel op maat brengen we dan uit.

WAT MAAKT DEZE DISC IN 1 DAG BIJZONDER?

Pragmatisch en praktisch
De vier gedragsstijlen zijn makkelijk te begrijpen en te onthouden. Het Persolog Persoonlijkheidsmodel kan snel worden toegepast in het dagelijks leven helpt om snel en op eenvoudige wijze voortgang te boeken. We gaan jou leren om de gedragsstijlen te herkennen en zo te gebruiken dat je effectief bereikt wat je als doel hebt gesteld. Daarnaast gaan we veel herhalen en doen we allerlei leuke oefeningen om spelende wijs meer inzicht en begrip over jezelf en anderen te krijgen. 

Wetenschappelijk gebaseerd
De persoonlijkheidsvragenlijsten van Persolog zijn gebaseerd op wetenschappelijke modellen, statistisch getoetst op hun betrouwbaarheid en gevalideerd voor het Nederlandse taalgebied. Je krijgt een uitgebreid boekje over je eigen gedragsprofiel, dit kan zowel offline als online plaatsvinden. Het gedragsprofiel blijft jouw eigendom. 

DIT LEER JE O.A.: 
- De 4 stijlen van gedrag. 
- Jouw persoonlijke gedragsprofiel. 
- Hoe herken en ontwikkel ik mijn sterke kanten?
- Hoe kan ik anderen beter inschatten en benaderen?
- Hoe kan ik wrijvingen en conflicten reduceren?
- Hoe kan ik effectiever gebruik maken 
- Hoe kan ik de mensen in mijn omgeving aanmoedigen en vooruithelpen?
- Wat is voor mij de “juiste” plek?
- Wie kan mij het beste aanvullen/samenwerken?

Voor meer info, download the broshure.
DOWNLOAD HIER DE PERSOLOG BROCHURE 

DISC geeft je inzicht IN:

"jezelf" maar ook in "anderen"

  • Mensen met een dominante gedragsstijl (D) zijn gemotiveerd om problemen op te lossen en snel tot resultaat te komen.
  • Mensen van wie de gedragsstijl gekenmerkt wordt door invloed (I) zijn gemotiveerd om anderen te overtuigen. Zij zijn open en doorgaans optimistisch in hoe zij hun gedachten en gevoelens uitdrukken.
  • Mensen met een stabiele gedragsstijl (S) zijn gemotiveerd om een voorspelbare omgeving te creëren. Zij zijn geduldig en kunnen goed luisteren.
  • Mensen met een consciëntieuze gedragsstijl (C) zijn gemotiveerd om hoge normen na te streven. Aangezien deze mensen fouten willen voorkomen hechten zij veel waarde aan details en nauwkeurigheid

Wat is nu mijn eigen gedragsprofiel?
Iedereen heeft van iedere gedragsstijl (DISC) een raakvlak. Alleen zullen er 1 a 2 gedragsstijlen veel nadrukkelijker uitspringen. Al een beetje benieuwd wat jouw gedragstijl (DISC) precies zou zijn?

VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

Iedereen die werkt, gaat werken straks (bv studenten), verandering van baan/werkgever of functie verandering. Maar ook voor mensen die juist veel met verschillende mensen in hun werk te maken hebben. Voor iedereen die wil leren om meer effectiever te zijn.

PRAKTISCH

Er is vooraf geen voorbereiding oid nodig. Je komt op de afgesproken dag/tijd naar de training. Wij zorgen voor alle benodigde materialen die tijdens de training wordt gebruikt. Deze training wordt nu ook online gegeven. Zie hiervoor de trainingen online voor meer informatie o.a. over de online aanpak.  

Trainingen bevatten 4 blokken van leerstof, oefeningen en interactie, met afsluiting van een video. Tussendoor zijn er voldoende pauzes ingelast. We geloven in 'less is more' princiepe ook omdat een mens maar een bepaald gedeelte kan opnemen op een dag. Dan doen we zo effectief mogelijk.  

Kosten per deelnemer op locatie: 
Training DISC-in-1 Dag wordt incompany gegeven of op een locatie naar keuze van de opdrachtgever waar de benodigde voorzieningen zijn geregeld. 
Informeer naar onze prijzen. 

Kosten per deelnemer online:
Voor online maken we gebruik van online materiaal en is de maximale groep 12 personen. Informeer naar onze prijzen. 

Wij berekenen minimaal 6 deelnemers. Informeer naar een offerte op maat bij deelname van meer dan 6 personen. 

INTERESSE GEWEKT?

Talentvolle mensen zijn kostbaar en voor bedrijven onmisbaar. Effectieve medewerkers verhogen samen het werkplezier en voorkomt uitval doordat niet duidelijk is waar iemand zijn kracht zit en werk uitvoert dat niet matches aan zijn/haar gedragsprofiel.  


Vul vrijblijvend dit formulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met je op.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 
En ontvang meteen gratis jouw stappenplan "Drie gouden tips voor meer effectiviteit".

Versturen