effectief samenwerken

effectief samenwerken levert ALTIJD resultaat

INZICHT IN COMMUNICATIE EN EFFECTIEVE SAMENWERKING

Met onze Training Effectief Samenwerking met DISC ontdekken de deelnemers welke elementen van een persoonlijkheidsprofiel van invloed zijn op het samenwerken en communiceren binnen een team en tussen dat team en haar omgeving (opdrachtgevers, stakeholders, klanten en/of gebruikers).

Het aanleren van persoonlijke vaardigheden op het gebied van Effectief Samenwerken wordt gemakkelijker omdat we het Persolog Persoonlijkheidsprofiel (DISC) bij de deelnemers afnemen. Hierdoor krijgen ze meer inzicht in hoe ze reageren en communiceren en waarom (hun persoonlijke gedragsvoorkeur).

Dit inzicht helpt ze om te groeien in persoonlijke effectiviteit. Ze leren zichzelf (en anderen) beter kennen en krijgen inzicht in hoe hun communicatie anderen én de samenwerking met anderen beïnvloedt.

INHOUD TRAINING: effectief samenwerken

TRAINING IS VOLLEDIG OP BASIS VAN DE PERSOLOG PERSOONLIJKHEIDS PROFIELEN
De trainingen waarin Persolog DISC profielen worden gebruikt, worden gegeven door gecertificeerde trainers. De profielen laten een dynamiek zien van jouw gedrag en onderliggende overtuigingen met veel mogelijkheden voor de eigen ontwikkeling en onder andere verbetering van de communicatie.

ONDERWERPEN 
De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:
- Fundamenten en achtergronden van gedrag. 
- Het genereren van jouw eigen persoonlijkheidsprofiel met de vragenlijsten van Persolog.
- Beschrijven en begrijpen van jouw eigen gedragsstijl in een bepaalde omgeving.
- Het communicatieproces.
- Verschillende communicatiestijlen en -vormen.
- De kracht van team synergie.
- 5 frustraties van teamwork.
- Handvatten voor een effectief team.
- Proactief versus Reactief (Covey).

RESULTATEN
Na deze training hebben de deelnemers het volgende geleerd:
- Kwaliteit onderlinge verhoudingen is verbeterd.
- Klimaat voor directe, positieve en open onderlinge communicatie.
- Zicht op welke communicatieskills van belang zijn als individu en als team.
- Verhoging van persoonlijke effectiviteit. 
- Ruimte voor groepsdiversiteit en meer begrip en waardering voor anderen.
- Sleutels goede samenwerking en meer effectiviteit.


LIEVER EEN TRAINING OP MAAT?
Ook dat is mogelijk! We stemmen samen af welke onderdelen en behoefte de training zou moeten afdekken. Altijd leuk om te doen en brengen we hiervoor een voorstel uit.

DISC geeft je inzicht IN:

"jezelf" maar ook in "anderen"

  • Mensen met een dominante gedragsstijl (D) zijn gemotiveerd om problemen op te lossen en snel tot resultaat te komen.
  • Mensen van wie de gedragsstijl gekenmerkt wordt door invloed (I) zijn gemotiveerd om anderen te overtuigen. Zij zijn open en doorgaans optimistisch in hoe zij hun gedachten en gevoelens uitdrukken.
  • Mensen met een stabiele gedragsstijl (S) zijn gemotiveerd om een voorspelbare omgeving te creëren. Zij zijn geduldig en kunnen goed luisteren.
  • Mensen met een consciëntieuze gedragsstijl (C) zijn gemotiveerd om hoge normen na te streven. Aangezien deze mensen fouten willen voorkomen hechten zij veel waarde aan details en nauwkeurigheid

Wat is nu mijn eigen gedragsprofiel?
Iedereen heeft van iedere gedragsstijl (DISC) een raakvlak. Alleen zullen er 1 a 2 gedragsstijlen veel nadrukkelijker uitspringen. Al een beetje benieuwd wat jouw gedragstijl (DISC) precies zou zijn?

PROGRAMMA

THEORIE
Bij de start van deze training krijgen de deelnemers inzicht in verschillende gedragsprofielen. Waarom werk je met de ene persoon 'lekker' samen en loopt het 'stroef' met de ander? Vakkennis binnen een team is uiteraard belangrijk om tot resultaat te kunnen komen. Deze vakkennis, aangevuld met inzicht over persoonlijkheid en gedrag,  kan een team beter en plezieriger laten samenwerken. Samenwerken binnen het team en samenwerken met opdrachtgevers, klanten, stakeholders en gebruikers komt aan de orde.

DISC
De deelnemers krijgen hun eigen DISC persoonlijkheids- en gedragsprofiel. Inzicht in het eigen profiel is motiverend om aan persoonlijke verbeterpunten te kunnen werken. Er worden praktische tips en handvatten aangereikt om met een nieuwe blik met de werkomgeving te kunnen communiceren.

PERSOONLIJK ACTIEPLAN
De deelnemers stellen een eigen actieplan op met concrete doelen en acties. In combinatie met de praktische tips en handvatten krijgen de deelnemers een duidelijke werkwijze aangeboden hoe zij de nieuwe inzichten kunnen implementeren.

Aanvullend op deze training is persoonlijke coaching van de teamleden mogelijk.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

Iedereen die samenwerkt met anderen en werken aan een gemeenschappelijk resultaat. Het kan ook zijn om het samenwerken met andere afdelingen, klanten, opdrachtgevers te versterken. 

PRAKTISCH

Voorafgaand aan de training zal er met alle deelnemers een intake plaatsvinden (invullen van een paar vragen). Hierdoor krijgen wij goed inzicht over de persoonlijke groei- en leerdoelen en kunnen wij onze training beter laten aansluiten op de persoonlijke behoeften.

Effectief samenwerken wordt in 1 dag gegeven van 09:00 t/m 16:00 uur.
- We trainen in-company (we komen bij jullie langs op locatie)
- Voor deelnemers aan de training die na afloop nog meer persoonlijke begeleiding of hulp nodig hebben, bieden wij een Coaching traject aan.
Meer informatie over onze coaching, vind je hier. 

Kosten per deelnemer op locatie:
Training Effectief samenwerken wordt incompany gegeven of op een locatie naar keuze van de opdrachtgever waar de benodigde voorzieningen zijn geregeld. Informeer naar onze prijzen. 

Kosten per deelnemer online:
Voor online maken we gebruik van online materiaal, een maximale groep van 12 personen is mogelijk. Informeer naar onze prijzen. 

Wij berekenen minimaal 6 deelnemers. Informeer naar de aantrekkelijke korting bij deelname van meerdere collega's.

INTERESSE GEWEKT?

Wij kunnen jouw organisatie helpen door de samenwerking te verbeteren? Een betere samenwerking levert meer effectiviteit én blije medewerkers op.

Vul bijgaand formulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met je op.

VOLLEDIG AANBOD

Kennismaking met DISC

Meer lezen

Bekijk al onze trainingen

Meer lezen

DISC-in-1 DAG

Meer lezen

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 
En ontvang meteen gratis jouw stappenplan "Drie gouden tips voor meer effectiviteit".