To be or not to be… that is the question.

Shakespeare had het eeuwen geleden al gezien. En er een prachtige quote van gemaakt, die we allemaal kennen. Maar eerlijk gezegd niet helemaal begrijpen. Ik in ieder geval niet...

Als ik om me heen kijk dan zie ik dat onze hele maatschappij steeds meer en meer gericht is op ACTIVITEIT. Dit kun je omschrijven als naar buiten gerichte energie. We willen van alles, we moeten van alles, we doen van alles, we gaan overal naar toe, willen niets missen, willen alles gezien, geproefd, gehoord, meegemaakt hebben. En dit dan vooral ook posten op social media. Want ja, anderen moeten wel kunnen zien wat wij allemaal aan het DOEN zijn…

Waarom? Omdat we ten diepste geloven dat dit (het) leven is. En dat als we iets missen, we niet leven, want we hebben iets gemist…To do or not to do, THAT is the question. Dat is ons huidige leef motto geworden.

Maar langzaam worden we met z’n allen wel heeeeel moe. Doodmoe en uitgeput. Burn-out. Gestresst. Opgejaagd. Voelen we ons ergens buiten staan als we er niet bij kunnen zijn. Afgewezen. Niet meetellend. Niet gezien en niet gehoord. Niet een GEWELDIGE activiteit kunnen bloggen, vloggen, instagrammen of facebooken. Ons leven telt niet… We doen niet mee…We staan erbuiten. Niemand ziet ons. Niemand hoort ons. Hallo, anybody out there??? Halloooooooo?????

ZOEK WEER BALANS

Om ons leven weer in balans te krijgen, is het heel belangrijk om onze energie niet alleen naar buiten te richten maar vooral naar binnen. To be. Om tijd te nemen voor reflectie, bezinning (lekker ouderwets woord he….dat zegt dus ook iets.)…Na te denken over waar we staan en waar we naar toe willen. Om emoties, pijn, veranderingen, misschien wel ziekte of tegenslag te verwerken en een plekje te geven. Om afscheid te nemen. Om te rouwen. Om nieuwe vergezichten te zien. Om weer te dromen. Om keuzes te maken. Om te verbinden met andere mensen. Want dat is waar we écht gelukkig van gaan worden. Dat is leven.

CONTACT MET JE 'ZIJN' OF 'ZIEL'

Naar binnen gerichte energie maakt dat je in contact komt met je innerlijke ‘zijn’ of ‘ziel’. Daar kom je in contact met de vragen als: Wie ben ik. Waar sta ik voor. Waar geloof ik in. Waar wil ik voor gaan. Wat zijn mijn waarden en principes. En vandaar uit kun je gaan nadenken over: Leef ik daar uit? Of moet het roer om. Moeten er keuzes gemaakt worden. Moet ik loskomen van verwachtingen/eisen van mezelf of anderen? Kan ik dat? Durf ik dat? Wat heb ik daar voor nodig? En misschien wel: Wie kan mij daarbij helpen?

Als we ons leven blijven leven en vullen met alleen maar naar buiten gerichte energie dan zullen we langzaam maar zeker opbranden. We vinden onszelf leeg en afgemat terug. Uitgeknepen als een citroentje en zuur is dan het enige wat overblijft….Niet omdat de dingen die we hebben gedaan niet leuk waren, maar omdat we onszelf ergens zijn kwijtgeraakt. Kwijt zijn geraakt om te zijn. To be.  Kwijt zijn geraakt om te verbinden. To be together.

trainingen

YOUR EFFECTIVENESS - OUR CARE

Wij bieden training en coaching aan voor groepen en individuen. Ga jij ook voor minder stress, minder ziekteverzuim en meer effectiviteit? Wij begeleiden je medewerkers als groep en/of juist individueel om het beste uit zichzelf en het team te halen.

BEKIJK ONZE WERKWIJZE

COaching

SHAPE YOUR FUTURE, LEARN TO BE EFFECTIVE 

Ben jij klaar met altijd achter de feiten aan lopen? Ben je moe of opgebrand en wil je de controle in je leven of je werk terug? Wij helpen je om jouw kracht te ontdekken en om het beste uit jezelf te halen. Zo haal je individueel het beste uit jezelf en kun jij je talenten en competenties zo effectief mogelijk inzetten.

Meer OVER COACHING

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 
En ontvang meteen gratis jouw stappenplan"Drie gouden tips voor meer effectiviteit".

Versturen